DJ-kurssi 2014

Tälle sivulle on koottu alkuvuodesta 2014 järjestetyltä DJ-kurssilta taltioitu videomateriaali. Kurssi koostui avauspaneelikeskustelusta sekä viidestä pienryhmäsessiosta.

Paneelikeskustelu

Kurssin avanneessa paneelikeskustelussa DJ:t Indigo, Orion, Orkidea ja Proteus kertoilivat DJ Apon johdolla tiskijukkana toimimisesta, omista taustoistaan ja levynsoittohistorioistaan sekä vastailivat yleisön kysymyksiin.

DJ Indigo, osa 1

Ensimmäisessä ryhmätapaamisessaan Indigo kertoi yleisesti mitä DJ tekee.

DJ Orkidea

Orkidean session aikana käytiin läpi DJ-työn historiaa, tekniikkaa, taidetta ja elämää keikkailevana artistina. Esimerkit Orkidea soitti Traktor DJ-softalla, mutta sisältö on yhtä lailla relevanttia myös vinyylillä tai CD:llä soitettaessa.

DJ Orion

0:02:50 Esittely
0:07:50 DJ/Live setup
0:16:45 Laitteiden esittely
0:32:30 Laitedemo
0:39:30 Yleisökysymyksiä laitesetupista
0:56:00 YleX
1:10:00 Room Service
1:20:00 DJ & Sosiaalinen media
1:50:00 Yleisökysymyksiä luennon aiheista

DJ Proteus

Proteuksen pienryhmässä käytiin läpi levyjen miksaamisen perustekniikkaa vinyyli- ja cd-soittimilla, tutkailtiin miten eri musiikkityylien miksaaminen voi erota toisistaan ja käytiin läpi teknisiä perusniksejä. Lisäksi sessio sisälsi katsauksen DJ-toimintaan ja musiikkiin elämäntyönä, artistina toimimiseen sekä omien tapahtumien tuottamiseen DJ-toiminnan tukemiseksi.

DJ Indigo, osa 2

Indigon toisessa osuudessa sukelletaan syvemmälle dj-soitannan salatieteisiin. Luvassa kaikkea mahdollista ääripäiden takaa ja väliltä. Paljon asiaa perusteista ja vieläkin enemmän perushommat hallitseville.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *