HARD-TRANCEA RANTASAUNALLA

Otaniemen Rantasaunan ison saunan suihkuhuone muistuttaa natsien keskitysleirin kaasukammiosta. Ainoa valo on ultraviolettia ja saa paikan näyttämään hämyiseltä. Suihkuista ei tule tällä kertaa mitään, mutta jokaisen alla on yksi tuoli.

Kyseessä on TKY:n teknokerho Entropyn Ambient Sauna -tapahtuma, jossa Rantasauna on muutettu teknoluolien sarjaksi. Takkahuone kumisee hard- trancesta ja acidistä. Savua on ilmassa niin paljon, ettei vanha luokkakaveri tunnista metrinkään päästä.

Pienessä puulämmitteisessä saunassa musiikki on asteen verran rennompaa leijunta-ambienttia. Saunan kulmissa on kaiuttimet kosteuden varalta jätesäkeissä. Viereisessä pienen saunan suihkuhuonetta piiskaa keltainen vilkkuvalo. Savua piisaa. Juhlijat piiskaavat toisiaan teknovihdoilla, jotka ovat oikeastaan aivan tavallisia vihtoja. Mutta siis teknovihtoja teknoraveissa.

Ambient Saunasta bongaan Entropyn hallituksen sihteerin Sampo Ruohomäen, jolla on päällään valkoisen t-paidan alla oranssi pitkähihainen paita, parikymmentä vuotta vanhat leveälahkeiset samettihousut ja mustat Getta Gripit. Sampo perusti Entropyn fuksisyksynään lukioaikaisen luokkakaverinsa kanssa. "Oman alayhdistyksen perustaminen TKY:ltä tuntui hauskalta ajatukselta", Sampo muistelee perustamisaikaisten julisteiden kiinnittämistä TKK:n ilmoitustauluille reilut kaksi vuotta sitten. Julisteissa perättiin muun muassa "TKK:n auditoriomonumentin muuttamista jättimäiseksi bassokaiuttimeksi".

Teknokerhossa on viitisentoista jäsentä. Ambient Sauna on kerhon suurin tapahtuma tähän mennessä.

Bileet sujuvat lähes moitteetta. Säkkiväline tosin vääntää keskuksestaan ison saunan vahingossa päälle, vaikka tila on valjastettu kevyen kylmäksi chill-out-tilaksi. 50 astetta lämmintä on liikaa teknoajille.

Jokin vahvistinkin paukkuu hajalle ylikuormituksesta, mutta aamuun asti bailaava joukko on niin tyytyväinen ja voittoakin tulee sen verran, että vastaavaa tapahtumaa suunnitellaan myös huhtikuun lopulle.

Sampo kertoo, että entropyläiset käyvät melkein kaikki raveissa - niin massaraveissa kuin laittomissa pikkuraveissakin. Kultuurialayhdistyksen jäsenet eivät kuitenkaan juuri käy niissä yhdessä. "Raveissa käyminen ei ole itse asiassa mikään sosiaalinen tapahtuma, jonne mennään tapaamaan kavereita. Transsiin tanssitaan vain omaa itseään varten," Tekno-Sampo heittää ja taputtaa savun läpi kulkevaa Teknokoiraa, joka on oikeastaan vain ihan tavallinen koira. Teknokoira vain teknoraveissa.

kirjoittanut Lauri Nousiainen


[Go Back]

Entropy (entropy@hut.fi)