Massturbina

Massturbina koostuu isä Sandor Bernathystä (aksenttimerkkejä puuttuu) ja hänen 18-v pojastaan Zsigmundista. Sandor on kuuluisa unkarilainen taidemaalari, joka kolme vuotta sitten innostui teknosta ja jätti maalaamisen (ja viime keväänä Zsigmund ei sitten päässyt taidehistorian tenttiä läpi :). Sandor on ollut aikaisemminkin musiikin kanssa tekemisissä, hän oli mm. mukana perustamassa Unkarin ensimmäistä punk-bändiä joskus parikymmentä vuotta sitten.

Unkarissa ilmestyy suurilevikkinen sanomalehti nimeltä Mepsava (Voice of the people), Bernathyt taasen julkaisevat lehteä nimeltä Gepsava (Voice of the machine) joka käsittelee lähinnä teknomusiikkia. Bernathyt julkaisivat aikaisemminkin lehteä jonka sisällöstä kommunistihallitus ei pitänyt joten isä Bernathy joutui toisinajattelijana vankilaan. Kansa keräsi kuitenkin 160 000:n nimen adressin jonka avulla hänet saatiin vapautettua mutta hallituksessa keskusteltiin lehdestä vielä puolitoista vuotta.

Massturbinan keikat olivat aidosti livejä, dat ei pyörinyt ja pojat ohjelmoivat rumpusekvenssit ym. livenä. Osaa soittimista oli viritelty runsaasti, esim. yksi oli entinen valo-ohjain! Bernathyt olivat eniten tyytyväisiä Cubensiksen keikkaan, Tampereella olivat jotkin lisää tempoa äänekkäästi vaatineet ihmiset häirinneet ja Oranssilla oli Rolandin 606 oikutellut. Itse en kuullut Tampereen keikkaa mutta myöskin minun mielestäni Cubensiksessa Massturbinan ke= ikka oli todellakin parempi kuin Oranssilla, sääli että suurin osa yleisöstä ei osannut sitä arvostaa (tai edes huomannut sitä, Cubensis siis oli yksi sali isoissa opiskelijabileissä).

Jos missasitte liven nyt niin voitte lohduttautua levyllä jonka pitäisi ilmestyä loppuvuodesta (eri asia on että koska sitä saadaan Suomeen).

Ja vielä kiitokset Karrille jonka ansiota on että Massturbina alun perin saatiin Suomeen ja tietenkin kiitokset myös Oranssin porukalle.

article by Juha Huuskonen


[ Return ]

Entropy (entropy@hut.fi)