Julkaistu: 21.1.2015, 19:00

Tuottajakurssi ~ 28 - 23.2.2015

Entropyn tuottajakurssi 2015

28.1.–23.2.2015

Aalto Design Factory, Betonimiehenkuja 5, Espoo

ilmainen

Oletko haaveillut omien biisien tuottamisesta, eikö sävellykset ole päässeet omaa makuuhuonetta pidemmälle? Entropyn tuottajakurssi voi antaa juuri sinulle potkua! Jatkona viime vuoden mainetta saaneelle dj-kurssille, Entropy vastaa kovaan kysyntään ja järjestää alkuvuodesta musiikin tuottamiseen keskittyvän workshop-sarjan.

Tuottajakurssin mentoreina toimivat tunnetut pioneerit Samuli Kemppi ja Jori Hulkkonen sekä nosteessa olevat Kitkaliitosta tuttu Tommi Koskinen ja Mean Seed -recordsin Dullatron & Stene. Kurssi on ilmainen ja paikkoja on rajoitettu määrä. Paikkana toimii Aalto-yliopiston Design Factory, Betonimiehenkuja 5, Otaniemi, Espoo. Sessioita voi seurata myös nettistriimin kautta.

Tuottajakurssi on jaettu viiteen eri workshoppiin. Tavoitteena on perehdyttää uudet innokkaat tuottajat aiheeseen sekä tarjota jo hieman edistyneemmille tuottajille uusia näkökulmia ja vinkkejä. Voit itse valita mieleisesi workshopit oman kiinnostuksen ja tason mukaan. Workshopit lähtevät liikkeelle Ableton Liven alkeista ja etenevät kohti edistyneempää tasoa. Samuli Kempin luennolla tutustutaan hardwaren käyttöön ja Jori Hulkkosen kurssilla keskustellaan syvemmin tuottamisprosessiin paneelikeskustelun omaisesti.

Entropyn tuottajakurssin workshopit:

WORKSHOP 1

28.01.2015, 18:00–21:00: Dullatron & Stene #1 – Musiikinteon alkeet

Panu Posti ja Matti Stenman

Panu Postin sekä Matti Stenmanin kaksi workshoppia pyrkivät tuomaan Abletonin erilaiset ominaisuudet esiin sekä näyttämään tavan säveltää sekä sovittaa musiikkia. Ensimmäisen workshopin aiheina ovat mm. Abletonin perusominaisuudet, kenttänauhurin käyttö, äänenlaadun perusteet sekä makuuhuonetuottajan perusakustiikan 101. Akustiikka 101:ssa pureudumme perusongelmiin, joita jokainen musiikintekijä kohtaa. Esimerkiksi kaiuttimien asettelu, kuuntelupisteen määrittäminen, ensiheijastukset ja bassotaajuuksien ylisoinnin ymmärtäminen. Äänen fysiikka (mitä ovat hertsit, desibelit yms.). Voit ilmottautua tasosi mukaan molemmille kursseille tai vain yhteen.

WORKSHOP 2

30.01.2015, 18:00–21:00: Dullatron & Stene #2 – Hieman Advanced

Panu Posti ja Matti Stenman

Toinen workshoppi keskittyy syvemmin äänisynteesiin sekä session viewin hyödyntämiseen Ableton Live:ssä. Live-soittaminen/sävellys. Abletonin Operator, Analog ja Sampler. Käytössämme on kaksi midi-koskettimistoa sekä launch pad Abletonissa olevien clippien triggaamista varten.

WORKSHOP 3

02.02.2015, 18:00–21:00: Jori Hulkkonen – Paneeli

Jori Hulkkosen workshop on interaktiivinen keskustelutilaisuus, jossa tuottamisen maailmaan sukelletaan hänen kappaleiden purkamisen pohjalta. Luvassa ei ole siis monologi, vaan yleisö haastetaan rohkeasti kysymään, miettimään ja osallistumaan.

WORKSHOP 4

11.02.2015, 18:00–21:00: Samuli Kemppi – Uusi rautakausi

Samuli Kempin workshopissa mennään uuteen rautakauteen: analogisynilla työskentely, modulaarisynat, Cirklon rautasekvensseri, Vermona DRM1 rumpusyna, Korg ms20 sekä Acidlab Miami. Tuottaminen ja live; ekasta kikistä klubiin.

WORKSHOP 5

23.02.2015, 18:00–21:00: Kitkaliitto/Tommi Koskinen – Ableton live -Advanced

Tommi Koskisen workshopissa paneudutaan Ableton Liveen. Kurssi on tarkoitettu edistyneimmille tuottajakokelaille. Ableton Live 9 -biisiprojektin purkaminen raita raidalta ja muutamien hyödyllisten Max For Live -laitteiden esittely. Ableton Live 9 -projekti livesetiksi, pikakatsaus Push-kontrollerin käyttöön, omien efektien rakennus Audio Effect Groupeilla, MIDI-mäppäysten tekeminen, ulkoisen rautasynan ohjaaminen livesetissä. Kuriositeettina paikalla: The UFO Controller

– –

Kurssi on täynnä ja mukaan mahtuneille ilmoitettu sähköpostitse. Workshop-sessiot striimataan suorana verkossa ja taltioinnit tulevat jälkikäteen katsottavaksi YouTubeen.

Ableton-live ohjelmistoa käsitteleviin workshoppeihin olisi vahvasti suositeltavaa, että tutustuisit etukäteen alla löytyvään pakettiin ja lataisit Ableton Live -kokeiluversion (ilmainen).

Ableton Live trial: https://www.ableton.com/en/trial

Kurssi Facebookissa: https://www.facebook.com/events/896170640423140/

Twitter-tägit: #entropy #tuottajakurssi

Tuottavin terveisin,

Entropy