Julkaistu: 18.8.2016, 17:31

Ekskursio The Borderlandiin

Entropy-aktiivien joukko matkasi The Borderland-festivaaleille Tanskaan heinäkuussa. Merenrantaan rakentui oma alue Port of Entropy. Tässä nimimerkin Seppo kokemuksia:

Kivat pikku hippifestarit, vähän niinku sekoitus Burner Maniä [sic] ja Kesäsiirtolaa. Sellanen burner-henkinen tunnelma et yritetään yhdessä selviytyä vaikeissa olosuhteissa, kaikki haluaa et toiset tuntevat itsensä tervetulleeks, kaikki haluaa auttaa jotenkin, roskia ei heitetä maahan, vessat on siistit jne. Vain n. 1000 ihmistä ja todella vapautunut meno kaikin puolin. Samalla myöskin meidän stagelle, joka oli aika pitkällä, ei aina riittänyt asiakkaita. Kuitenkin joka ilta pidettiin bileet. Mun mielestä ainakin isoimmat leirit olis kannattanu koordinoida niin ettei kaikissa leireissä ole samaan aikaan ohjelmaa.

Meidän stagen lokaatio oli tosi upee, mutta roudaaminen oli todella haasteellista. Kaks ekaa päivää aamusta iltaan roudaten saatiin stage jonkinlaiseen kuntoon ja kolmantena päivänä homma alkoi jo näyttää paremmalta. Näin isossa roudauksessa olis saanu olla enemmän porukkaa. Osa tuli vasta myöhemmin ja vaikka muilta festarikävijöiltä saatiin apuja, harva jaksoi kuitenkaan montaa rundia kantaa tavaroita pitkää rantaa pitkin. Tässä olis auttanu jos oltais tiedetty etukäteen mitä odottaa. Loppuroudauksessa tehtiin kiipeilyköydestä vinssi jolla saatiin tavarat kulkemaan jyrkkää mäkeä ylös. Juoma- ja tiskivedet piti joka päivä kantaa stagelle kaukaa. Tosin meressä pääs uimaan mikä teki olosta paljon mukavampaa.

Onneks aikaa oli viikko. Jokainen puuhasteli jonkin asian parissa ja pikkuhiljaa saatiin meidän rannasta todella hieno. Myrskylyhdyt kallion koloissa, valoinstallaatiot ja telttasauna joka oikeesti toimi, sai muut ihmettelemään hullujen suomalaisten tarmoa. Safkat toimi niin hyvin että asioita sai tehokkaasti aikaan. Aamiainen heräämisen aikoihin, päivän roudaukset, illallinen ja sitten juhlat käyntiin. Moni oli sellasilla fiiliksillä et pitää mennä vielä uudestaan, ja varmaan itsekin, tosin en tiedä jaksaako vastaavaa joka vuos. Laiva/automatka sinne oli kiva ja siinä pääs hyviin fiiliksiin. Jos tehään sama uudestaan, niin pitää ajoissa miettiä sitä bussia. Nyt ei saatu bussia onnistumaan osittain sen takia että festarilippujen metsästäminen oli vaikeeta. Ens kerralla vois tehdä niin että hamstrataan tarpeeks festarilippuja ja myydään ”pakettimatka” bussikyyti + festari + safka joka päivälle + roudaus.

Ensi vuonna ehkä siis uudestaan!

Kuvia matkalta omassa albumissa