Entropyn turvallisemman tilan periaatteet

Tehty 11.10.2021

Jokainen Entropyn hallussa olevaan tilaan saapuva sitoutuu noudattamaan seuraavia periaatteita:

1. Ei syrjintää (rasismia, seksismiä, homofobiaa, transfobiaa, cisseksismiä, ableismia, tms.) eikä minkään muunlaista sortavaa käytöstä tai kielenkäyttöä.

2. Kunnioita jokaisen mielipiteitä, uskomuksia, kokemuksia ja erilaisia näkökulmia.

3. Kunnioita jokaisen identiteettiä, taustaa ja itsemäärittelyoikeutta.

4. Älä tee oletuksia ihmisten sukupuolesta, etnisyydestä, kansallisuudesta, uskonnosta, vammasta, yhteiskuntaluokasta, varallisuudesta, terveydentilasta tai mahdollisista sairauksista.

5. Kunnoita jokaisen fyysisiä ja henkisiä rajoja. Älä koske toiseen ilman suostumusta. Muuta käytöstäsi, jos sen huomautetaan tekevän toisen olon epämukavaksi.

6. Kanna vastuu kielenkäytöstäsi ja käytöksestäsi. Tiedosta, että toimintasi vaikuttaa muihin, olivat tarkoituksesi mitä hyvänsä. Pyydä anteeksi tehdessäsi virhe ja korjaa käytöksesi.

7. Ei minkäänlaista väkivaltaa. (Mukaanlukien henkinen väkivalta).

8. Kunnioita muiden yksityisyyttä Entropyn tapahtumissa. Älä kuvaa tai käytä muita tallennuslaitteita ilman lupaa järjestäjiltä ja osallistujilta.

9. Pidä huolta kanssaihmisistäsi. On jokaisen vastuulla puuttua tilanteeseen itse ja/tai kertoa tapahtuman järjestäjille, jos huomaa jonkun joutuneen selkeästi ikävään tilanteeseen tai voivan huonosti.

Palaute

Nämä periaatteet ovat ensimmäinen versio Entropyn turvallisemman tilan periaatteista, joten ne eivät missään nimessä ole täydelliset vaan vasta kehitteillä. Kaikki ovat tervetulleita näiden periaatteiden tekemiseen. Kommetteja voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen hallitus@entropy.fi. Kiitos palautteestasi!